15.10.2022 326

Adana Sarıçam Spor Lisesi 2010 yılında Sarıçam İlçesine bağlı Buruk Mahallesi İstiklal Caddesinde açılmıştır. İlk olarak 5 sınıfla eğitim hayatına başlayan Adana Sarıçam Spor lisesi 18 şube 447 öğrencisi ile eğitim hayatına devam etmektedir. Adana'da bulunan iki spor lisesinden biri olan okulumuz bölgede açılan ilk spor lisesidir. Her yıl spor müsabakalarında gösterdiği başarılarıyla kendinden söz ettiren okulumuz ayrıca üniversitelere Besyo (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu) ve diğer bölümlere de çok sayıda öğrenci göndermektedir. Okulumuz bünyesinde 264 kişi kapasiteli kız ve erkek pansiyonun bulunmasının yanı sıra kapalı spor salonuna da sahiptir. Ayrıca bölgemizde bulunan birçok spor kulübü ile işbirliği içerisinde koordineli şekilde çalışmalar yapmaktadır.